× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Na Liptove duel prvého s posledným, Spišiaci sa pokúsia zlomiť sériu prehier


14.01.2022

Piatkový program najvyššej slovenskej hokejovej súťaže sa ponesie v znamení zaujímavých súbojov. Na Liptove uvidíme stretnutie prvého s posledným, v Banskej Bystrici sa zasa „corgoni“ pokúsia „baranom“ oplatiť nedávnu porážku. Pútavý duel sa odohrá taktiež v Michalovciach, ktoré sa proti Spišiakom pokúsia predĺžiť svoju výhernú sériu. Ani v dnešnom kole však neuvidíme plnú porciu zápasov, nakoľko stretnutie medzi Popradom a Košicami bolo odložené z dôvodu výskytu koronavírusu v kabíne „kamzíkov“.

 

Na Liptove duel prvého s posledným

Hráči Liptovského Mikuláša sa už od počiatku sezóny výsledkovo trápia. Doposiaľ v nej odohrali tridsaťjeden zápasov, po ktorých majú na konte len dvadsaťsedem bodov. Ľahká úloha ich nečaká ani v najbližšom stretnutí, v ktorom si zmerajú sily s lídrom tabuľky z Bratislavy. Ten v poslednom zápase zaznamenal trpkú porážku, keď ho už po druhýkrát v sezóne zdolal jedenásty celok tabuľky z Nových Zámkov. „Treba zagratulovať Novým Zámkom k trom bodom. Trošku dlhšie sme sa rozbiehali, tu je malé klzisko, takže intenzita bola vysoká. Samozrejme, ten zápas bol otvorený strašne dlho, asi do nejakej 50 minúty. Mrzí nás to, tie tri body sme chceli my, ale o ten jeden gól sme prehrali,“ vyjadril sa po zápase asistent trénera HC Slovan Bratislava Ján Lipiansky. Dokážu „belasí“ túto prehru odčiniť, alebo sa Liptáci postarajú o ďalšie prekvapenie?

Barani si zmerajú sily s corgoňmi

Hokejistom Nitry sa predchádzajúce dve stretnutia vôbec nevydarili. V zápase štyridsiateho deviateho kola najprv nestačili na bratislavký Slovan a o pár dní na to ani na Banskú Bystricu. Ďalšou hrozivou štatistikou je, že v týchto dvoch dueloch inkasovali Nitrania dokopy až dvanásť gólov. V najbližšom zápase nastúpia opäť proti celku z Banskej Bystrice, ktorý bol ich súperom aj v poslednom kole. Z víťazstva sa v ňom tešili „barani“, ktorí si po výsledku 5:2 pripísali dôležité tri body do extraligovej tabuľky. Veľký podiel na víťazstve mala tretia formácia „baranov“, ktorá v zápase zaznamenala bilanciu 3+4. Podarí sa „corgoňom“ v odvete zvíťaziť, alebo sa budú radovať opäť Banskobystričania?

Spišiaci so snahou prelomiť negatívnu sériu

V ďalšom stretnutí sa na ľade Michaloviec stretnú mužstvá s odlišnými formami. Prvým z nich je michalovská Dukla, ktorá ešte prednedávnom prežívala svoju najhoršiu sériu od počiatku sezóny. Po ôsmich prehrách v rade však „líšky“ dokázali výsledkovú kartu otočiť a z posledných štyroch stretnutí odchádzali bez straty bodu. V najbližšom kole nastúpia proti Spišskej Novej Vsi, ktorá momentálne prežíva úplne opačné výsledkové obdobie. Z posledných štyroch stretnutí odchádzali „rysy“ zakaždým bez bodového zisku, čo sa im stalo vôbec po prvýkrát v aktuálnej sezóne. Zaujímavosťou je, že z posledných dvadsiatich vzájomných stretnutí týchto dvoch celkov odchádzali víťazne vždy Michalovčania. Podarí sa Spišiakom túto dlho trvajúcu sériu ukončiť?

Prešovčania budú hostiť Zvolen

Hokejisti Zvolena už od počiatku aktuálnej sezóny zaznamenávajú výborné výsledky. Majster minulého ročníka sa aktuálne nachádza na druhej tabuľkovej priečke a od vedúcej pozície ho delí len päť bodov. Skvelú formu potvrdili Zvolenčania aj v poslednej pätici duelov, keď ako porazení odchádzali len jeden jediný krát. Ich súperom v dvadsiatom deviatom kole budú hráči Prešova, ktorým sa v poslednej dobe naopak príliš výsledkovo nedarí. Spomedzi posledných piatich stretnutí dokázali zvíťaziť len raz, dôsledkom čoho klesli na ôsmu tabuľkovú pozíciu. Dokážu v domácom prostredí poraziť kvalitný tím ‚rytierov‘ a vrátiť sa tak k dobrým výsledkom?

Trenčania pricestujú do Nových Zámkov

Býci v poslednom období zaznamenali mimoriadne cenné skalpy, keď sa im dvakrát podarilo zdolať lídra tabuľky z Bratislavy. Víťazstvá však v tejto sezóne zbierajú len veľmi ojedinele, výsledkom čoho je ich aktuálne umiestnenie na predposlednej priečke tabuľky. V najbližšom zápase budú hostiť v kolísavej forme hrajúcich Trenčanov. Z posledných desiatich zápasov vyhrali „vojaci“ presne polovicu a v tabuľke sa nachádzajú až na desiatom mieste, čo je výrazne za predsezónnymi očakávaniami. Oba vzájomné tohtosezónne duely skončili víťazstvom „býkov“, a tak uvidíme, či sa budú tešiť aj do tretice.

 

 

autor: Samuel Kubiš | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY